Nieuws

Nieuws

 • 0. Corona veiligheidsmaatregelen i-Nails
 • 1. Nagelsalon in nieuw ‘jasje’
 • 2. Verzorg je lippen tijdens winterse dagen .
 • 3. Voorkom dat de nagel hechting loslaat.
 • 4. Onderhoud en verzorging (kunst) nagels
 • 5. Nooit meer ingegroeide nagels
 • 6. Stop Nagelbijt Behandeling
 • 7. Wat doet een nagelstylist

0. Corona Covid-19 veiligheidsmaatregel i-Nails

Veiligheid in de praktijk

Bij afspraken in de praktijk gelden de volgende maatregelen:

1. Volg ten allen tijde de actuele richtlijnen van de overheid en het RIVM;

2. Houd minimaal 1,5 m. afstand, dus geen handen schudden;

3. Niezen en hoesten in je elleboog;

4. Gebruik papieren zakdoekjes etc.;

5. Ik behandel alleen als ik mezelf fit voel. Mocht jij je niet fit voelen, dan wil ik je vragen om dit tijdig aan te geven. We kijken dan naar de best passende oplossing;

6. In de praktijk wordt gezorgd voor extra hygiënische maatregelen, o.a.:

–  handen desinfecteren voor en na elke behandeling;

–  ventileren na elke behandeling;

–  reinigen van de deurklinken, armleuningen en andere ‘contactpunten’;

–  cliënten gooien zelf hun tissues in de prullenbak (welke na elke behandeling wordt geleegd en schoongemaakt.

Voor de cliënt geldt     

Wanneer je op een van de volgende vragen JA antwoordt, dient je afspraak in de praktijk geannuleerd te worden.

 • Heb je een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heb je de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heb je huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidklachten?
 • Is er bij jezelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?
 • Heb je in de afgelopen 14 dagen contact gehad met iemand waarbij Corona is vastgesteld?

Heb je alle vragen met NEE beantwoord dan geldt het volgende bij je bezoek aan de praktijk.

 • Kom alleen naar de praktijk. Als je gebracht wordt zal je begeleider buiten of in de auto moeten wachten.
 • Laat je mobiele telefoon in je tas of thuis.
 • Zorg dat je geen sieraden om je hand en arm (ringen/armbanden) draagt.
 • Kom niet eerder dan 2 minuten voor de afgesproken tijd.
 • Desinfecteer bij binnenkomst je handen zorgvuldig.
 • Hou rekening met de 1,50 meter afstand.
 • Volg de aanwijzingen op.
 • Neem een eigen flesje water mee voor tijdens de behandeling.
 • Neem eigen papieren zakdoeken mee.
 • Het toilet mag alleen gebruikt worden in uiterste nood.
 • Verlaat na het eind van de behandeling direct de praktijk.

1. Nagelsalon in een nieuw ‘Jasje’!

Elk nadeel heeft zo zijn voordeel! In deze vervelende Corona tijd met een gesloten salon,  heb ik samen met mijn partner op de beneden verdieping van ons huis een nieuwe nagelsalon ingericht. De tijd dat ik met mijn klanten naar boven moet lopen is nu gelukkig voorbij. Via een eigen buiteningang is de salon bereikbaar en ontvang ik je in een ruime sfeervolle eigentijdse nagelsalon.

Je begrijpt dat ik je zo snel als mogelijk wil ontvangen. Helaas is dit ivm met de Corona maatregelen voorlopig nog niet mogelijk. Zodra ik weer open mag zal ik je daar over informeren.

Voor nu, blijf gezond en hopelijk tot snel!

Ineke Burggraaf.

‘I-Nails’ is actief op Facebook, waar regelmatig de nieuwe trends en tips op gepost worden.

2. Verzorg je lippen tijdens winterse dagen

Dadi’Lip

Heerlijk buiten bewegen, ook nu de winter er aan komt. Misschien ga je wel op wintersport en beweeg je de hele dag in de sneeuw en hopelijk schijnt de zon. Zorg in deze tijd goed voor je lippen, bescherm ze tegen kou en zon.

Ik adviseer je om allerlei ongemakken te voorkomen de Dadi’ Lip Balm. Deze lip balsem  is nu bij mij in de salon verkrijgbaar.                             

Dadi’ Lip Balm is een 100% natuurlijke balsem voor een langdurige verzorging en bescherming van de lippen. Dadi’ Lip Balm helpt ogenblikkelijk tegen schrale lippen. Dadi’Lip Balm bevat bijenwas, cacaoboter, kokosnootolie, aloë, vanzelfsprekend de oliën uit Dadi’ Oil en natuurlijke vitamine E. Dadi’Lip Balm bevat geen parabenen of petroleum.

3. Voorkom dat de nagel hechting los laat.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Te grote temperatuurverschillen kunnen effect hebben op de hechting van uw nagellak, gelpolish, gel, acryl en acrylgel. Met grote temperatuur verschillen bedoel ik b.v. van een warme huiskamer/salon naar koude buitenlucht  (winter) en andersom. 

Het krimpen en uitzetten van de nagelplaat en/of kunstproduct kan de hechting aantasten. Een natuurlijke nagel krimpt namelijk sneller dan een kunstproduct. Daarom is het belangrijk om grote temperatuurverschillen zo veel mogelijk te vermijden. Dat kunt u doen door b.v. handschoenen te dragen. 

Verder kan je nagelriemolie op basis van plantaardige olie gebruiken. Dit houdt het weefsel tussen de nagelplaat en nagelbed flexibel en de huid zacht. De olie heft het verschil in krimpen op wat bevorderlijk is voor de hechting. Het advies is om minimaal 3 × daags de nagelriemolie aan te brengen d.m.v. een druppel olie op de onderkant van de vrije rand aan te brengen.

4. Onderhoud en verzorging (kunst) nagels

Wanneer u kunstnagels heeft hoeft u niet zo veel aan onderhoud te doen maar het vergt wel enige verzorging, hier leest u wat u wel en niet moet doen.

5. Nooit meer ingegroeide nagels

Behandelen en voorkomen

Een ingegroeide teennagel komt vaak voor bij de grote teen. De punt of rand van de nagel is dan in de huid gedrongen. Vaak ontstaat op deze plek overtollig eelt. Dit kan flink pijn doen en leiden tot een ontsteking.

Een nagel waarvan de rand of de punt in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft, vormt de eerste fase van een ingegroeide teennagel. Je voelt een irritatieplek en langzaam ontstaat er pijn. In de volgende fase dringt de nagelpunt in je huid.

Verkeerd knippen

Het kan veel pijn en een uitgebreide ontsteking veroorzaken. Dit resulteert in een rode plek waar pus en bloed uit kan komen. Een ingegroeide teennagel komt het vaakst voor bij je grote teen. Maar het kan bij al je nagels voorkomen.

Een onderhuids ingegroeide nagel ontstaat door het verkeerd afknippen van de nagel. Als je de hoekjes van de nagel knipt, groeit de rand van de nagel onder het zachte weefsel. Daar veroorzaakt hij irritatie.

Een andere vaak voorkomende manier van ingroeien is hypertrofie. De buitenste nagelplooi wordt dikker door een ontsteking die diep onder het zachte weefsel zit. Als je van jezelf nagels met een bolle vorm hebt, heb je ook meer kans op een ingegroeide nagel. Vooral als je een grote teen met een bolle nagel hebt.

Ingegroeide nagel behandelen

Een ingegroeide nagel kan door de pedicure behandeld worden. Heb je een ontsteking, ga dan naar je huisarts. Om de pijn en roodheid te verminderen, kun je een voetbad met zeezout of soda nemen. Of dit advies tot snellere genezing leidt is onbekend

In ernstige gevallen moet je voor poliklinische behandeling naar het ziekenhuis. Als dat nodig is, zal je huisarts je doorverwijzen. Dit is bijvoorbeeld het geval als de nagel verwijderd moet worden.

Voorkomen beter dan genezen

Je nagels regelmatig recht afknippen, verkleint de kans op ingroeiende nagels. Neem ze onder handen als je net in bad of onder de douche bent geweest. Je nagels hebben dan een hoger vochtgehalte, waardoor ze minder kwetsbaar zijn. Knip ze vooral niet te kort en bijt of scheur ze niet af. Dan kunnen ze namelijk inscheuren en gemakkelijk ingroeien. Draag geen schoenen die te smal of te klein zijn.

6. Stop nagelbijt behandeling

Door nagelbijten krijg je niet alleen korte en onverzorgde nagels, het is ook nog eens heel ongezond. Het krioelt van de bacteriën onder je nagels en kan ontstoken nagelriemen veroorzaken. Je gebruikt je handen voor alles. Het is een broeinest voor verschillende typen bacteriën, schimmels en gist.

Stop nagelbijten, i-Nails helpt je daarbij! Samen gaan we 7 weken, 1 keer per week in mijn nagelsalon er voor zorgen dat jij je handen niet meer hoeft te verstoppen en weer trots op ze kunt zijn. Het is simpel maar uiteindelijk heel effectief.

Download hier alle informatie over Stop Nagelbijt behandeling

7. Wat doet een nagelstyliste

Een nagelstyliste is gespecialiseerd in het verbeteren van de kwaliteit van de nagel en in nagelstyling. Hij of zij geeft nagels vorm en kleur, waarbij ze rekening houdt met de wensen van de klant.

Zo kan een nagelstylist afgekloven nagels camoufleren of zwakke nagels verstevigen. Ze beschikt over verschillende vijltechnieken en werkt hygiënisch. Het is een veelzijdig en creatief beroep. De nagelstylist geeft zowel de natuurlijke nagel als de kunstnagel vorm. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is PicsArt_070420-11.48.38-1.jpg

Een nagelstyliste kan zich specialiseren in:
–  Acrylnagels. Deze worden gemaakt van een mengsel van poeder en vloeistof;
 Gelnagels. Na het opbrengen van de gel worden de nagels uitgehard met van een UV/Led lamp;
 Nailart. Nagels met bijzondere versieringen als glitters of steentjes;
– French Manicure.